Een van de speerpunten en expertises van Yourin is youtube content en creatie. 

Yourin biedt daarom ook verschillende modules aan om kennis over Youtube en online media te delen: 

  • Youtubekampen 
  • Youtube Academie
  • Youtube Masterclasses 

Tijdens de Youtubekampen leren kinderen tussen 10 - 14 jaar in één week bloggen, video's maken, acteren voor de camera,...

Surf je met andere woorden elke dag naar YouTube om de nieuwe filmpjes te bekijken of droom je ervan een eigen TV-kanaal op te starten? Tijdens ons YouTube kamp krijg je een heleboel tips om je eigen kanaal uit de grond te stampen. Je leert hoe je moet filmen, regisseren en monteren. Na deze week ken je alle geheimen van YouTube en kan jouw kanaal gelanceerd worden! Je maakt jouw eerste filmpjes, traint je skills met de beste professionals en bovendien ontmoet je een echte YouTube-beroemdheid. Maak je maar klaar om een échte YouTube-ster te worden.

De YouTube Academy is de opleiding voor (toekomstige) talentvolle YouTube Creators. Het is een broedplaats voor jongeren waar 1 dag per week opleiding wordt gegeven om uit te groeien tot een YouTube Talent.

De opleiding is bedoeld voor jongeren die gepassioneerd al hun energie willen steken in hun toekomst in het YouTube - vak.

De leerlingen worden gedurende 8 weken gecoached in de ontwikkeling van hun eigen YouTube kanaal, het format, de montage van video`s én spel en houding voor de camera. Honger naar meer kennis en vaardigheden en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen is een vereiste om toegelaten te worden. 

Op vraag van bedrijven, organisaties of geïnteresseerden werkt Yourin op maat gemaakte Youtubemasterclasses uit.